Team Kootsjing

Valerie Van Nuffel - zaakvoerster en instructor

Valerie is de zaakvoerster van Kootsjing. Sinds 2015 is ze gestart met het geven van groepslessen. In april 2017 heeft ze Kootsjing opgericht.

Ze is altijd zeer gedreven en gepassioneerd bezig met gezondheid, sport en beweging. Voordat ze met Kootsjing begon, heeft ze 18 jaar lang aan competitie dansen gedaan. Met Kootsjing wilt ze haar expertise en gedrevenheid doorgeven aan jullie. Haar motivatie en enthousiasme werkt aanstekelijk!

De workouts moeten uiteraard resultaat opleveren om jouw doel te bereiken. Maar deze moeten ook een hoog fun en energiek gehalte hebben! Dat totaalplaatje wilt Valerie aanbieden met Kootsjing. 

Binnen Kootsjing geeft ze de groepslessen: BBB, pop pilates, Strong, pilates en de Boxing workout. Ook is Valerie verantwoordelijk voor de online workouts.

Haar doel: Een training moet zeker efficiënt zijn, maar vooral plezant!

Lara Poelmans - Instructor Abs & Booty + POP Pilates

Een jaar of 10 geleden besloot Lara om haar leven om te gooien en een gezondere levensstijl aan te meten. Ze begon met voorzichtig enthousiasme te sporten, maar al vlug werd ze gebeten door de sportkriebels en deze lieten haar niet meer los.

Dankzij de steun van haar partner en 2 prachtige zoontjes, in combinatie met zeer veel motivatie, heeft ze haar lichaam en mindset kunnen veranderen en ze is er van overtuigd dat ze ook anderen hierbij kan helpen. Ze gelooft namelijk dat je met sporten niet alleen een gezonder en een sterker lichaam krijgt maar ook meer zelfvertrouwen en bakken vol energie. 

Lara is een coach met eindeloos veel energie en vooral een grote portie vrolijkheid en enthousiasme die ze zeer graag met jullie wilt delen. Ze vindt het fantastisch om mensen te empoweren tot een positief zelfbeeld en dit door workouts met pit en een hoog fungehalte.

"Samen met jullie ga ik de uitdaging aan, samen worden we fitter!"

Martine Van Loo - Instructor Total Body Shape

Martine is een gekende top lesgeefster in de buurt! Ze kan werkelijk alles: BBB, total body, core, piloxing, trampoline, aerobic... You name it, and she can do it! Maar wel alles op haar eigen enthousiaste manier! 

Ze omschrijft zichzelf als een actieve mama van drie die geen uitdaging uit de weg gaat. Ze houdt haar hele leven al van sporten. Vroeger zat ze op de tennisschool. De cardio training die ze daar deed vond ze zeer fijn en zo heeft ze beslist om van haar hobby haar passie te maken: sportlessen geven.

Volgens Martine staat sport gelijk aan gezondheid. Je voelt je gewoon beter wanneer je sport en alle stress gewoon van je kan afgooien. De combinatie van sport en fun is voor haar heel belangrijk en zorgt voor de nodige motivatie om het vol te houden.

Kortom een gezonde geest in een gezond lichaam, met een grote portie fun!

Marie Berghmans - Instructor Pilates

Marie is onze nieuwste lesgeefster binnen Kootsjing. Vanaf september 2022 geeft zij pilates op zondagochtend in Borgloon.

Momenteel studeert Marie LO en Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven (1e master). Ze geeft al 2 jaar lessen pilates en figuurtraining aan het universitair sportcentrum van de KU Leuven. Dit telkens aan groepen van 35 personen. Ook volgt ze iedere zomer vele lessen van een gediplomeerde pilates instructor (Emmanuelle Trinh) om haar kennis wat betreft pilates te verbreden en haar eigen lessen te verrijken!

Ze is heel gemotiveerd om bij Kootsjing te starten en ze hoopt dat jullie ook enthousiast zullen zijn over haar lessen.

Ze kijkt ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Kathleen Verheyden - Instructor Dance workout

Ik ben Kathleen, woon in Engelmanshoven, ben een grote Harry Potter-fan en heb veel te veel interesses!

Eén daarvan is dans. Ik ben gestart toen ik 11 was en nooit meer gestopt. Wat begon met één uurtje per week, werden er op den duur 2, dan 3,... dan workshops, en uiteindelijk ben ik ook dansles, Zumba en Dance Workouts beginnen geven.

Zin in een stevige cardio-workout op goeie muziek en met heeeel veel fun?? Kom zeker eens meedoen. You only regrets the chances you didn't take! 

Imke Hoebrechts - Instructor BBB, (POP) pilates + Small group workout

Als kinesitherapeut is Imke gepassioneerd door de werking én beweging van het menselijk lichaam.

Ze is ervan overtuigd dat door het uitvoeren van de juiste oefeningen in combinatie met eindeloos veel plezier, je van heel veel kwaaltjes af kan komen én heel veel kwaaltjes kan voorkomen. 

Daarnaast geeft het sporten ook extra energie en zorgt het voor een mentale boost! Samen grenzen verleggen en vooruitgang boeken? I've got your back!

Zelf heeft ze heel haar leven verschillende sporten beoefend: dansen, zwemmen, inline skating, atletiek,... Name it and she did it! Uiteindelijk verloor ze haar hart bij de krachttraining.

In 2023 volgde ze dan ook de cursus van personal trainer om extra kennis te vergaren die ze met alle plezier inzet tijdens de small group workout-sessies binnen Kootsjing.

Gekwalificeerde lesgevers

Kootsjing werkt uitsluitend met gekwalificeerde lesgevers. Ze hebben verschillende externe en interne (binnen Kootsjing) opleidingen gevolgd.

Valerie en haar team volgden de onderstaande bijscholingen:

 • Physical trainer - Fitness Instructor (EQF level 3) - Physical coaching academy (2018)
 • CVO Personal Trainer Hasselt (2016)
 • Postgraduaat Functional Training Academy  - KULeuven (2017)
 • Complex Core level 1+2 (Kuleuven) (2018)
 • Official Zumba ZIN instructor (2015)
 • Official Strong by Zumba instructor (2016)
 • Official ClubJoy indoor cycle instructor (2016)
 • Bodyboxx instructor (2017)
 • Instructeur pilates mat basis 1 (2018)
 • Lage rug training - Physical academy (2019)
 • POWER BASE opleiding - PZ academy (2019)
 • Step strength opleiding - PZ academy (2020)
 • Booty workshop - PZ academy (2020)
 • Pre- en postnatale training - Physical academy (2020)
 • Abs Trackx - PZ Academy (2020)
 • Freestyle aerobic instructor - PZ Academy (2021)
 • Official POP Pilates instructor - POP Pilates (2021)

Onze groepslessen

Wil je meer te weten komen over onze groepslessen?

Klik dan hier